HOE ZIET EEN COACHING TRAJECT ERUIT?

Wat fijn dat umij gevonden heeft voor u als ouder en voor uw kind. 

Voor mij is coaching een gezamenlijk proces waarbij ik als coach de gecoachte help meer inzicht te krijgen in zichzelf, zijn/haar reacties en gedragingen binnen de problemen of blokkades die de gecoachte ervaart.

Samen gaan we dit bekijken en onderzoeken, af te stemmen en te doorvoelen.

We zijn allebei mensen, dus is het van belang dat voor het slagen van de coaching voor beide een goed gevoel bestaat op basis van integriteit en vertrouwen, en een samenwerking van beide kanten.

 

Om trajecten meer kracht te geven heb ik de verbroken verbinding massage, docent babymassage en heppiemassage (voor hdhd,ass en hsp) voltooid. 

Uiteraard blijf ik in verdiepingsopleidingen mezelf scherp houden.

Als eerste hebben we contact via telefoon, dit is gratis en vrijblijvend. 

Mocht er een klik zijn gaan we een eerste gesprek afspreken bij mij in Boxtel of bij u thuis. Voor kinder coaching is uw kind niet aanwezig bij dit gesprek. Dit om u als ouder de mogelijkheid te bieden om uw verhaal te doen om een hulpvraag helder te krijgen en op deze manier de mogelijkheden te bespreken.

Door middel van een coachingsvoorstel beslist u of we het traject gaan starten.
Gemiddeld duurt een traject 4 tot 6 keer, maar soms gebeurd het dat 1 of 2 keer al voldoende is. Echt, er gebeuren mooie magische momenten…

De coachsessies vinden plaats in de praktijkruimte in Boxtel of in overleg bij u thuis.  Ik kan ook uitwijken, indien behoefte, naar een bijzondere ruimte in het groene hart van Brabant. In alle rust daar een massage en of 1 op 1 coaching naar behoefte. Ook workshops gaan daar plaatsvinden. Een sessie duurt ongeveer een uur. We zoeken een plek uit waar uw kind zich het meest veilig, rustig en vertrouwd voelt. De eerste sessie met uw kind draait om kennismaking en een vertrouwensband opbouwen. Tijdens de sessies maak ik gebruik van verschillende technieken en methodes, waarbij creativiteit voorop staat. Denk hierbij aan: spel, knutselen, (intuïtief)tekenen, beelddenken, verhalen en ontspanningsoefeningen ect.
Omdat elk kind uniek is speel ik in op de behoefte, talenten en de leeftijd van het kind. 

Je mag je verhaal vertellen en wij (ik en ouder) luisteren

  • Je mag vragen stellen, die ik zal beantwoorden;
  • Je mag boos, verdrietig, bang of vrolijk zijn;
  • Je mag aangeven wat je anders zou willen en wie en wat daarvoor nodig is;
  • Je mag aangeven met wie je duidelijke afspraken wilt maken. Wij gaan dan samen met jou met die mensen in gesprek;
  • Wij gaan samen met jou op zoek naar oplossingen voor lastige situaties die steeds maar weer terugkomen;
  • We spreken samen af hoe vaak en hoe lang we hieraan werken en je mag daarna altijd weer bellen, mailen of appen als je me weer nodig hebt.

Na een sessie praat ik U bij om vorderingen te bespreken en kijken we samen hoeveel sessies en nog nodig zijn.

 Het kind zal u als ouder ook aangeven wanneer het voor hem/haar klaar is, “zij” weten immers heel goed wanneer hun doel bereikt is.

We bespreken de ontwikkeling en met betrekking tot de hulpvraag of het doel van uw kind bereikt is.